Departamentele de poliție și site-urile de știri răspândesc informații greșite despre modul în care funcționează caracteristica NameDrop din iOS 17

Cu iOS 17.1 și watchOS 10.1, Apple a introdus o nouă caracteristică NameDrop concepută pentru a permite utilizatorilor să plaseze dispozitivele Apple aproape unul de altul pentru a schimba rapid informații de contact. Informațiile de contact sunt partajate cu permisiunea explicită a utilizatorului, dar unele organizații de știri și departamente de poliție răspândesc informații greșite despre cum să facă acest lucru.

Numele meniului derulant iOS 17
După cum a subliniat el Washington PostAu existat avertismente cu privire la apariția NameDrop pe FaceTime. Departamentele de poliție din Pennsylvania, Oklahoma, Ohio și alte state sugerează că informațiile de contact pot fi partajate „doar ținând telefoanele apropiate unul de celălalt”. din Departamentul de poliție al orașului Chester În Ohio:

Actualizare importantă de confidențialitate: dacă aveți un iPhone și ați luat cea mai recentă actualizare la iOS 17, au setat o nouă funcție numită NameDrop la implicit. Această caracteristică permite partajarea informațiilor dvs. de contact doar prin apropierea telefoanelor dvs. Pentru a dezactiva acest lucru, accesați Setări, General, AirDrop, Grupați dispozitive împreună. Schimbați în dezactivat.

Deși NameDrop este activat în mod implicit, modul în care funcționează este mai subtil decât simpla așezare a două iPhone-uri unul lângă celălalt.

NameDrop funcționează atunci când două iPhone-uri cu iOS 17.1 sau un iPhone cu iOS 17.1 și un Apple Watch cu watchOS 10.1 sunt plasate unul lângă celălalt, aproape ca în contact. Când cele două dispozitive sunt în contact strâns și sunt deblocate, apare o fereastră pop-up care le cere utilizatorilor să partajeze informații de contact sau o fotografie.

Informațiile de contact nu sunt partajate automat, este un proces inițiat de utilizator care necesită ca ambele persoane să facă schimb de informații pentru a accepta transferul. Deși poate avea loc un schimb neintenționat, acesta necesită ca utilizatorul să-și deblocheze dispozitivul și să accepte solicitarea de partajare pentru ca acest lucru să se întâmple.

READ  Actualizare PSLS PS5 Restock 28 martie 2022

Mai multe departamente de poliție au postat avertismentul de mai sus, care a fost distribuit pe scară largă pe Facebook și alte rețele de socializare. De exemplu, un mesaj de la Biroul Sheriffului Noble County din Ohio a avut peste 70.000 de acțiuni, în timp ce un avertisment de la Departamentul de Poliție Dewey din Pennsylvania a fost distribuit de 11.000 de ori. După criticile unor comentatori, Noble County și-a editat postarea pentru a clarifica faptul că a existat o fereastră pop-up pentru a muta conținutul, iar Dewey County a spus că încearcă să „implice părinții cu copiii lor”, dar multe persoane care au văzut postarea inițială ar putea nu vezi actualizările.

Scopul acestei postări a fost să implice părinții cu copiii lor și cu ceea ce fac aceștia pe dispozitivele lor, nu să creeze frica așa cum s-a sugerat. Vă sugerăm tuturor să cerceteze noi tehnologii și actualizări pentru a afla mai multe despre ceea ce există, în special pentru copii

Mai multe știri locale au împărtășit și informații similare îndoielnice despre NameDrop. KDKA-TV din PittsburghDe exemplu, a intervievat mai multe persoane și a inclus citate care sugerează că NameDrop are loc automat.

„De aceea l-am oprit pentru că nu-l folosesc. Nici măcar nu am telefonul la serviciu, așa că nu-l folosesc cu adevărat. Dar cred că activarea implicită ar putea fi o puțin controversat doar pentru că cred că expunerea contactului „Decizia ta ar trebui să fie o decizie conștientă și nu ceva ce se poate întâmpla din greșeală”.

„Acest lucru este puțin îngrijorător și cred că ar trebui să fie o caracteristică opțională, mai degrabă decât să se întâmple automat”, a spus Liz Jones.

În orice caz, NameDrop are potențialul de a fi mai enervant decât periculos, pur și simplu pentru că este probabil să fie activat atunci când telefonul tău este lângă telefonul altcuiva și deblocat, într-o situație precum cina sau o întâlnire. Din cauza feedback-ului negativ, Apple poate, într-o actualizare viitoare, să dezactiveze NameDrop în mod implicit, dar cei care doresc să-l dezactiveze acum o pot face deschizând aplicația Setări, accesând AirDrop și dezactivând Bringing Devices Together.

READ  Nickelodeon All-Star Brawl dezvăluie trei personaje noi, Jenny disponibilă acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *