Setări tehnice implicite care ar trebui dezactivate imediat

Există o vorbă atrăgătoare care circulă cu o lecție valoroasă despre tehnologia noastră personală: Satana este în întârziere.

Acest proverb se referă la setările implicite pe care companiile de tehnologie le încorporează profund în dispozitivele, aplicațiile și site-urile web pe care le folosim. Aceste setări de obicei ne fac să partajăm date despre activitățile noastre și locația noastră. De obicei, putem renunța la această colectare de date, dar companiile îngreunează observarea meniurilor și butoanelor, probabil sperând că nu le vom modifica imediat.

Apple, Google, Amazon, Meta și Microsoft, în general, doresc să lăsăm unele setări implicite activate, presupus pentru a-și antrena algoritmii și a detecta erorile, făcând produsele lor mai ușor de utilizat pentru noi. Dar partajarea datelor inutile nu este întotdeauna în interesul nostru.

Prin urmare, cu fiecare produs tehnologic pe care îl folosim, este important să ne uităm puțin la numeroasele meniuri, butoane și comutatoare pentru a reduce datele pe care le partajăm. Iată un ghid simplificat pentru multe dintre setările implicite pe care eu și alți scriitori de tehnologie le schimbăm mereu.

Cu iPhone-uri, utilizatorii pot deschide aplicația Setări și pot intra în meniul Confidențialitate pentru a schimba Cum împărtășesc ei datele? Despre utilizarea aplicației și a site-ului web. (Apple solicită din punct de vedere tehnic ca oamenii să opteze pentru unele dintre aceste setări atunci când activează un nou iPhone, dar acești pași pot fi ratați cu ușurință. Aceste sfaturi vor dezactiva partajarea datelor.)

  • Selectați Urmărire și dezactivați Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea. Acest lucru le spune tuturor aplicațiilor să nu partajeze date cu terțe părți în scopuri de marketing.

  • Selectați reclame Apple și dezactivați anunțurile personalizate, astfel încât Apple să nu poată folosi informații despre dvs. pentru a vă afișa anunțuri direcționate în App Store, Apple News și Acțiuni.

  • Selectați Analytics și Optimizări și dezactivați Partajați iPhone Analytics pentru a împiedica iPhone-ul dvs. să trimită date despre dispozitiv către Apple pentru a-și îmbunătăți produsele.

  • Selectați Servicii de localizare, atingeți Servicii de sistem și dezactivați iPhone Analytics, Routing și Traffic pentru a împiedica dispozitivul să partajeze date geografice cu Apple pentru a îmbunătăți Apple Maps.

READ  Samsung confirmă că mai multe dintre smartphone-urile sale viitoare vor fi livrate fără încărcătoare și căști

Produsele Google, inclusiv telefoanele Android și serviciile web, cum ar fi Căutarea Google, YouTube și Google Maps, sunt conectate la conturile Google, iar panoul de control pentru modificarea gestionării datelor se află pe site. myactivity.google.com.

  • Pentru toate cele trei categorii – Activitate de pe web și din aplicații, Istoricul locațiilor și Istoricul YouTube – setați Ștergerea automată pentru a șterge activitatea mai veche de trei luni. În acest fel, în loc să creeze un istoric permanent al fiecărei căutări, Google scanează intrările care au mai mult de 90 de zile. Pe termen scurt, poate oferi în continuare recomandări utile bazate pe căutări recente.

  • Sfaturi suplimentare pentru telefoanele Android vin de la Ryne Hager, editorul blogului tehnologic.Poliția AndroidVersiunile mai noi de Android oferă utilizatorilor posibilitatea de a partaja o locație aproximativă, mai degrabă decât locația lor exactă, cu aplicații. Pentru multe aplicații, cum ar fi software-ul meteo, partajarea datelor aproximative ar trebui să fie calea de urmat, iar datele geografice exacte ar trebui să fie partajate numai cu software-ul de care trebuie să lucrați corect, cum ar fi aplicațiile de cartografiere.

Cele mai importante setări Meta pot fi accesate printr-un fișier Verificator de confidențialitate În meniul de setări. Iată câteva modificări importante pentru a preveni istoria de către angajatori și agenți de marketing:

  • Pentru „Cine poate vedea ceea ce distribuiți”, selectați „Numai eu” pentru persoanele care au acces la lista de prieteni și Paginile pe care le urmăriți și selectați „Prieteni” pentru cine vă poate vedea ziua de naștere.

  • Pentru „Cum te pot găsi oamenii pe Facebook”, alege „Numai eu” pentru persoanele care te pot căuta prin e-mail sau număr de telefon.

  • Pentru Preferințele dvs. de anunțuri Facebook, dezactivați comutatoarele pentru Statutul relației, Angajatorul, Titlul postului și Educația. În acest fel, agenții de marketing nu pot afișa anunțuri direcționate pe baza acestor informații.

Amazon oferă un anumit control asupra modului în care informațiile sunt partajate prin site-ul său web și produse precum camerele Alexa și Ring. Există două setări pe care vă recomand cu căldură să le dezactivați:

  • Amazon a fost lansat anul trecut Trotuarul Amazonului, un program care face ca produsele Amazon mai noi să partajeze automat conexiunile la Internet cu alte dispozitive din apropiere. Criticii spun că Sidewalk ar putea deschide uși pentru ca actorii răi să aibă acces la datele oamenilor.

    Pentru a o dezactiva pentru difuzorul Echo, deschideți aplicația Amazon Alexa și atingeți Mai multe în partea dreaptă jos a ecranului. În Setări, atingeți Setări cont, alegeți Amazon Sidewalk și comutați Sidewalk la Dezactivat.

    Pentru camera Ring, în aplicația Ring, atingeți pictograma cu trei linii din dreapta sus, apoi atingeți Centru de control. Apăsați pe Amazon Sidewalk și mutați butonul în poziția oprit.

  • Pe site-ul Amazon, unele liste de cumpărături – cum ar fi articolele salvate în lista de dorințe – sunt partajate publicului în mod implicit, ceea ce poate dezvălui informații. vizita listele dvs pagina și setați fiecare listă de cumpărături la confidențialitate.

PC-urile Windows vin cu o serie de setări de partajare a datelor activate în mod implicit pentru a ajuta Microsoft, agenții de publicitate și site-urile web să afle mai multe despre noi. Comutatoarele pentru aceste setări pot fi găsite deschizând meniul Setări, făcând clic pe Confidențialitate și securitate, apoi pe General.

Cu toate acestea, cea mai proastă setare implicită din Windows poate să nu aibă nimic de-a face cu confidențialitatea. Când Wirecutter Editor Kimber Streams testează laptop-uri noi, unul dintre primii pași ai săi este să deschidă meniul de sunet și să selecteze Fără sunete pentru a dezactiva multele bătăi enervante care se aude ori de câte ori ceva nu merge bine în Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.