SpaceX anulează lansarea Starlink de la Vandenberg Space Force Base – Spaceflight Now

Fișier: Racheta Falcon 9 este gata să lanseze misiunea Starlink. Imagine: SpaceX

Actualizare la 12:45 a.m. EDT: SpaceX a anulat misiunea Starlink marți seara.

Vremea rea ​​s-a dovedit insurmontabilă pentru a treia oară pentru SpaceX în această săptămână. După ce primele două încercări de lansare a Falcon 9 de la Cape Canaveral în sprijinul misiunii PACE a NASA au fost întrerupte marți seară, SpaceX a fost forțat să renunțe la lansarea unui lot de sateliți Starlink din California.

Echipele de lansare pentru misiunea Starlink 7-13 au ajuns în ultimul minut al numărătorii inverse înainte de apelarea scrub-ului. Următoarea oportunitate de lansare disponibilă este miercuri, 7 februarie, la 17:17 PT (20:17 EST, 0117 UTC).

Primul propulsor de treaptă al rachetei Falcon 9 pentru această lansare, numărul de coadă B1071, va efectua cel de-al 14-lea zbor. Cel mai recent a susținut lansarea Starlink 7-8 pe 8 decembrie 2023.

La aproximativ 8,5 minute după decolare, B1071 va ateriza pe o dronă SpaceX, intitulată „Desigur că încă te iubesc”, expusă în Oceanul Pacific. Dacă reușește, aceasta va fi a 82-a aterizare pe OCISLY și a 211-a aterizare a unei drone.

Misiunea a fost anunțată la câteva ore după ce vânturile puternice de sol au forțat SpaceX și NASA să se retragă de la încercarea de lansare a NASA un pas (Plancton, aerosoli, nor, ecosistem oceanic) de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral. Această lansare a fost acum amânată la 1:33 AM EST (0633 UTC) joi, 8 februarie.

Dacă lansarea Starlink 7-13 are succes miercuri seara, acestea vor fi cele mai recente statistici:

  • A 14-a lansare și aterizare a B1071
  • Cea de-a 65-a lansare de către SpaceX a SLC-4E
  • A 133-a lansare orbitală a SLC-4E
  • Cea de-a 296-a lansare a unei rachete Falcon 9
  • Aterizare #82 pe OCISLY
  • Falcon 9 270 boost landing
  • A cincea lansare orbitală din California în 2024
  • A 11-a lansare a SpaceX în 2024
  • A 25-a lansare orbitală în 2024
READ  Alerta Aurora! O pereche de masă coronală ejectată pentru a bloca câmpul magnetic al Pământului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *