UNStudio câștigă concursul pentru noi dezvoltări de locuințe cu utilizare mixtă în România | Știri


Știri ancora




Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.


Grupul de dezvoltatori români IULIUS a anunțat recent selecția unui design de la UNStudio în cadrul unei scurte competiții pentru a livra un proiect cu utilizare mixtă numit Palas Residential în orașul istoric Iași.

Planul companiei i-a depășit pe alții de la MVRDV, Foster + Partners și Zaha Hadid Architects și va ocupa un amplasament adiacent Palatului Culturii într-un nou cartier comercial care se regenerează rapid din inima centrală a Iașilor.




Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Juriul și-a lăudat conexiunea vizuală și designul conștient de site, spunând: „Soluția volumetrică este cea mai compromisă dintre toate propunerile, creând o schemă legată de orizontul orașului, care este în același timp o amplificare a Palatului Culturii Maidan. Astfel, oferă o experiență de 360 ​​de grade a orizontului ieșului și a priveliștilor Peisaj urban.Spațiul cu înălțime dublă servește și ca tampon între volumele de la bază, nivelul pietonal și baldachinul rezidențial. Aspectul general este o stratificare geologică. metaforă.”


Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Volumul său este împărțit în trei părți de un nivel public transparent numit orizont, care acționează ca prelungirea fizică a clădirii în oraș și este flancat de soclu și de locuințele din cer viu căptușite, care alcătuiesc restul programului.

Potrivit studioului: „Acest concept general este determinat de topografia sitului și de diferitele caracteristici ale zonelor de deasupra și de sub dezvoltare. Acest răspuns contextual constituie gestul și conceptul cheie al expresiei clădirii în termeni de geometrie, materiale și program. Ca atare, fiecare parte a clădirii are propriul design, caracter și program unic.”

READ  Mamele ucrainene care nu pot călători departe așteaptă războiul din România


Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

Redare de WAX, imagine oferită de UNStudio.

„Porțiunea inferioară, baza, este situată între două niveluri de sol și a fost proiectată pentru a fi un spațiu mai „pământos” decât sunt importante din punct de vedere fizic al apartamentelor. Această bază formează „stânca” pe care așezăm stratul transparent care creează orizont. o extensie vizuală a grădinii și găzduiește spații pentru activități culturale. Conține stratul Sky Residence pe majoritatea apartamentelor. Este conceput ca o combinație de panouri placate cu lemn și sticlă pliabilă. Această parte a clădirii se ridică deasupra fâșii verzi a orizontului strat.”


Imagine prin amabilitatea UNStudio

Imagine prin amabilitatea UNStudio

„Viziunea noastră este să creăm un spațiu care să conecteze timpul cu”, spune fondatorul studioului, Ben van Berkel.[combine] Comunități și elimină barierele sociale în contextul cartierului St Andrews și al Piaței Palatului. Un comunicat de presă a remarcat, de asemenea, dorința lor de a încadra dezvoltarea ca „o încercare de a redefini relația dintre spațiile publice și private, servind în același timp drept exemplu de redefinire a relației dintre arhitectura contemporană și centrele istorice ale orașelor”.

Palas Residential va fi primul proiect realizat de UNStudio în România.



Video prin amabilitatea UNStudio







Unele dintre competițiile actuale pe galagios asta te poate interesa…


Al treilea Concurs Internațional de Idei pentru Bcome 2022

Înscrie-te până vineri, 12 august 2022

Trimis înainte de vineri, 23 septembrie 2022




Provocare pentru locuințe la prețuri accesibile din Las Vegas




Land Art Generator 2022 Mannheim: Forme frumoase de energie

Înscrieți-vă / Trimiteți până duminică, 4 septembrie 2022




Muzeul Emoțiilor / Ediția a II-a

Înregistrați-vă până joi, 1 decembrie 2022

Trimiteți până vineri, 6 ianuarie 2023







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.