O dispută online cu privire la avertismentele poliției apare după actualizarea software-ului iOS 17.1

Salt Lake City – Departamentele de poliție din SUA au postat postări pe rețelele sociale la câteva zile după actualizarea software-ului iPhone iOS 17.1, sugerând că caracteristica implicită ar putea fi periculoasă.

Alte surse de pe web, de ex Cablat Și USA Today Ei au dezmințit această afirmație în tipărire, începând cu faptul Apple a anunțat această funcție în iunie La Conferința dezvoltatorilor din 2023.

Caracteristica este numită NameDrop, care a fost prezentat la conferință ca o extensie a AirDrop. Odată cu noua actualizare iOS, NameDrop este activat în mod implicit pe toate dispozitivele actualizate, inclusiv pe ceasurile Apple cu noua actualizare 10.1.

Funcția funcționează prin plasarea de sus a celor două dispozitive aproape unul de celălalt. Ceea ce se întâmplă în continuare este ceva ce majoritatea postărilor sociale nu reușesc să menționeze.

Utilizatorilor de iPhone care activează NameDrop li se va cere apoi opțiunea de a „Partaja” contactul lor sau, alternativ, de „Doar primire”. De asemenea, utilizatorii pot renunța la funcție și pot alege să nu efectueze niciuna dintre aceste opțiuni.

În cele din urmă, NameDrop nu poate fi finalizat fără ca utilizatorul iPhone să ia măsuri.

Captură de ecran cu demonstrația de funcții la Conferința pentru dezvoltatori mondiali Apple din 2023. (Apple Inc. prin YouTube)

Captură de ecran cu demonstrația de funcții la Conferința pentru dezvoltatori mondiali Apple din 2023. (Apple Inc. prin YouTube)

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat pentru USA Today că „înainte ca un utilizator să poată continua să utilizeze NameDrop și să aleagă ce informații de contact dorește să le partajeze, va trebui să se asigure că dispozitivul său este deblocat. NameDrop nu funcționează cu dispozitivele blocate”.

READ  Bethesda Softworks și Tango Gameworks anunță jocul de acțiune Hi-Fi Rhythm RUSH pentru Xbox Series și PC; disponibil acum

Unele postări sociale făcute de poliție au fost actualizate cu mai multe informații și recunoașterea faptului că preocupările lor s-au bazat pe măsuri de siguranță.

Funcția poate fi dezactivată, ceea ce au spus mai mulți comentatori. Accesând „Setări generale”, apoi „AirDrop”, utilizatorul poate debifa pictograma „Aducerea dispozitivelor împreună” pentru a dezactiva funcția.

Setări AirDrop Pe iPhone-ul tău Apple, NameDrop apare activat.  (KSL TV)

Setări AirDrop Pe iPhone-ul tău Apple, NameDrop apare activat. (KSL TV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *